Kuinka tulet tähdeksi ja idoliksi ja kannattaako se?

Haluatko olla idoli ja tähti viihdemaailman taivaalla? Idoli on ihailtu, palvottu, seurattu ja kaikki haluavat osansa hänestä. Salamavalojen loisteessa ja fanien kirkuessa ympärilläsi elämä voi hetken tuntua upealta. Olet saavuttanut kaiken, mitä halusit, olet tähti. Vai kuka sitä halusikaan enemmän? Tästä kertoo elokuva Christian Dreadfulista, rokkitähdestä, jolle paholaismainen manageri on suunnitellut idolin uran valmiiksi alusta loppuun. Elokuva on satiiri media- ja julkisuuskeskeisestä yhteiskunnasta. Christian Dreadful on lahjakas rokkari, josta manageri haluaa muokata kauppatuotteen. Ei niin kaukana Idols-, Voice, X-Factor- ja muiden idolien tekemiseen keskittyneiden ohjelmien tavoitteesta. Kuinka artisti idoliutensa ja sen hinnan kokee, on tämän elokuvan ydin. Kun ajatellaan esimerkiksi Idols-voittajia ja yhden yön aikana syntyvää hypeä heidän ympärillään, pitää kuitenkin muistaa, että he ovat nuoria, jopa alle 20-vuotiaita, joiden identiteetin muodostuminen voi olla vielä kesken. Elokuva tuo julkkiselämästä haaveileville toisenlaisen perspektiivin aiheeseen.

Christian Dreadful on tarina maineesta ja vallasta

Lukuisat television tosi-TV-ohjelmat luovat nykynuorille paineita ja odotuksia oman elämän suhteen. Tavallinen yhdeksästä viiteen työ ei enää tunnu mielekkäältä. Anttituiskut ja muut kykykilpailujen kautta pinnalle ponnahtaneet ja itselleen komean uran tehneet artistit saavat nuoret miettimään, että mikseivät hekin voisi nousta isoille lavoille laulamaan. Bloggarit ja vloggarit nousevat kuuluisuuteen ja isoille tuloille kyvyillä ja lahjoilla, joiden paremmuutta omiiin lahjoihinsa verrattuna voi olla helppo vähätellä. Itsekin voi alkaa haluta ja tavoitella jotain suurempaa ja hienompaa. Syntyy halu olla itsekin idoli. Tosi-TV tekee julkkiksia näennäisen helposti, miksei siis minustakin? Mutta moniko ymmärtää mikä kuuluisuuden hinta voi olla? Menetetty yksityisyys ja epävarmuus siitä, ovatko kaikkien ympärillä pyörivien ihmisten motiivit rehellisiä. Ja kuka sinusta haluaa hyötyä? Tästä kaikesta kertoo ajankohtainen Christian Dreadful elokuva. Tarina näyttää satiirin keinoin millainen voi olla tavallisen nuoren matka tähteyteen. Minkä hinnan idoli maksaa kuuluisuudestaan?

Christian Dreadful elokuva kertoo satiirin keinoin rokkarista matkalla maineeseen. Christian on nahkahousuinen rocktähti ja idoli. Kovan ulkokuoren takana on nuorena orvoksi jäänyt entinen seurakunnan kuoropoika. Christian haluaa tuoda lohtua kaltaisilleen epäonnisille ihmisille musiikillaan. Maine ja tähteys ovat hänelle sivuseikkoja, tärkeämpää on musiikki ja mitä se hänelle ja faneille merkitsee. Christianin ura lähtee nousuun managerin avulla, joka on päättänyt tehdä rokkarista tähden, ja suunnitellut hänen uransa alusta loppuun valmiiksi. Mutta manageri osoittautuu häikäilemättömäksi ja ainoastaan rahasta välittäväksi paholaiseksi, joka ei kaihda keinoja saavuttaakseen tavoitteensa. Christian Dreadful ystävystyy räväkän faninsa kanssa. Alkaa tapahtua outoja ja mystisiä asioita. Onko manageri Aleksi Roivas uhkaavien tapahtumien takana? Yhdessä räväkkä fani ja Christian alkavat taistella pelastaakseen fanikunnan tuholta, jolla manageri heitä uhkaa.

Turku on elokuvan kotikaupunki

Turkulainen harrastajavoimin ja pienellä budjetilla tehty indie-elokuva kertoo idoli Christian Dreadfulista. Elokuva on Niko Kostetin toinen pitkä elokuva, ja ohjauksen lisäksi Kostet on myös käsikirjoittanut ja tuottanut elokuvan. Elokuva tuotettiin alusta loppuun Turussa ja siihen saatiin yhteistyökumppaneiksi paikallisia yrityksiä. Virallista tuotantotukea elokuva ei saanut. Elokuvan tekoon osallistui yli 200 elokuva-alan ammattilaista, opiskelijaa sekä harrastajaa. Kostet palkittiin Yhdysvalloissa South Texas Underground Film –festivaaleilla The Best International Up and Coming Filmmaker 2012 -palkinnolla. Elokuvan pääosassa Christianina on Turun Nuoren Teatterin kasvatti Tommy Johansson. Muissa rooleissa nähdään mm. Dean Portnoj (Aleksi Roivas), Paula Kovanen (fani), Katja Rytö (toimittaja), Arsi Saarijärvi (henkivartija), Artturi Rostén (itsetuhoinen fani), Vilma Pitkänen (paparazzi), Erik Lindholm (kanttori) ja Frans Isotalo (vaarallinen fani). Christian Dreadfulin esiintymisiä on Turussa kuvattu HK Areenalla, Kårenilla, Linnateatterissa, Turun Ylioppilasteatterissa, Vimmassa ja Auran Panimolla. Turun kaupunki saa elokuvasta paljon ilmaista mainosta.