Tähtimagnolia on turkulainen indie-elokuva rock-maailman synkistä puolista

Tähtimagnolia, englanninkieliseltä nimeltään Christian Dreadful, on turkulainen, harrastajavoimin tehty elokuva vuodelta 2011. Tähtimagnolia kertoo nuoresta rokkarista, josta manageri muokkaa häikäilemättömästi menestystuotetta huonoin seurauksin. Christian on maailmankuulu rock-tähti, mutta kaiken meikin ja tiukasti istuvien nahka-asujen alla on entinen seurakunnan poikakuorolainen. Rokkitähti menetti vanhempansa jo pikkupoikana ja löysi lohdun musiikista. Christian haluaa inspiroida kaltaisiaan, elämän epäonnekkaita, musiikilla. Mutta paholaismainen, artistiaan kyykyttävä tuottaja Aleksi Roivas on jo valmiiksi suunnitellut Christianin uran seuraavana suurena megatähtenä alusta loppuun. Christian alkaa huomata, että outoja asioista alkaa tapahtua hänen faneilleen ja niiden tak

ana on hänen häikäilemätön managerinsa. Nyt Christianin pitää pelastaa faninsa täydelliseltä tuholta. Apunaan hänellä räväkkäasenteinen bändäri, jonka kanssa hän on ystävystynyt, ja ehkä heidän välillään on jotain enemmänkin. Saako hän pelastettua faninsa ja saako hän myös lopulta bändäritytön omakseen?

Pääosassa Christian Dreadfulina on Tommy Johansson

Christian Dreadful on rokkitähti, joka loppujen lopuksi ei kuitenkaan viihdy musiikkibisneksen ja julkisuuden valokeilassa eikä häiriintyneiden, jopa itsetuhoisten fanien piirittämänä. Tähtimagnolia -elokuvassa media- ja julkisuuskeskeistä yhteiskuntaa käsitellään satiirin keinoin. Elokuva on ajankohtainen satiiri siitä, kuinka ihminen voi julkisuuden kovassa paineessa kadottaa oman itsensä. Rokkitähdestä kertova elokuva pitää sisällään luonnollisesti runsaasti musiikkia ja viittauksia muihin satiireihin. Kauniisti kuvatun, nuorille suunnatun mustan komedian pääosan esittäjä on Tommy Johansson. Tommyllä on oikeanlaista, rokkitähden roolin vaatimaa karismaa. Hän on saanut oppinsa näyttelemisestä Turun Nuoressa Teatterissa. Hänen muita elokuviaan ovat Neito (2011) ja Viimeinen kapinallinen (2010). Christianin lauluosuuksista vastaa Oskari Salovaara. Turusta näytetään tässä elokuvassa aivan toisenlaista maisemaa kuin Vares-elokuvissa tai muissa Turussa filmatuissa elokuvissa. Christianin keikkoja on kuvattu HK Areenalla, Kårenilla, Turun Ylioppilasteatterissa, Linnateatterissa, Vimmassa ja Auran Panimolla. Turku esiintyy siis varsin edukseen tässä Tähtimagnolia -elokuvassa, niin miljöön kuin keikkapaikkojen kannaltakin.

Christian Dreadfulin esittäjän, Tommy Johanssonin ohella muissa rooleissa ovat mm. Dean Portnoj (Aleksi Roivas), Paula Kovanen (bändäri), Katja Rytö (toimittaja), Arsi Saarijärvi (henkivartija), Artturi Rostén (fani), Vilma Pitkänen (paparazzi), Erik Lindholm (kanttori) ja Frans Isotalo (paha fani). Tähtimagnolia on ohjaajansa, Niko Kostetin toinen pitkä elokuva. Tätä indie-elokuvatuotantoa on esitetty Suomessa ja ulkomailla: Turussa, Tammisaaressa, Lahdessa, Oulussa ja Tampereella sekä New Orleansissa. Elokuva palkittiin Yhdysvalloissa South Texas Underground Film Festival -tapahtumassa “The Best Up and Coming Filmmaker 2012” -maininnalla. Ohjaaja Niko Kostetin edellinen elokuva oli Viimeinen kapinallinen, jossa Kostet myös teki yhteistyötä Tommy Johanssonin kanssa. Kostetin uusin elokuva on PYRO (2014).

Mikä on julkisuuden hinta?

Kostet on tarttunut tällä 2011 valmistuneella, kansainväliseen levitykseen päässeellä ja palkitulla elokuvallaan hyvin ajankohtaiseen aiheeseen. Christian Dreadfull kertoo lahjakkaasta rokkarista, josta muokataan kaupallinen tuote. Kostet sai idean elokuvaansa Idolsista, jossa näytetään yleisölle, miten laulajasta tehdään menestyvä tuote. Elokuvan ydin on se, miten artisti itse kokee, kun menestys ja tunnettuus vyöryy yli hyökyaallon tavoin lähes yhdessä yössä. Kostet haluaa Tähtimagnolia -elokuvalla tuoda julkisuudesta haaveileville nuorille satiirisen ja ravistelevan näkökulman asiaan. Miksi nykynuoria ei kiinnosta tavallinen työ ja elämä, vaan he haaveilevat jostain mikä on elämää suurempaa? Nykyään tosi-TV tekee lähes viikottain uusia julkkiksia. Mutta mikä on julkisuuden hinta? Siitä tämä elokuva kertoo. Koska elokuva sisältää väkivaltaisia kauhuelementtejä, sen ikäraja on 16. Elokuvasta jää sen väkivaltaisuuksista ja kauhuelementeistä huolimatta hyvä mieli. Se on hauska, erilainen ja päättyy toiveikkaisiin tunnelmiin. Kun ihminen väsyy, musiikki auttaa eteenpäin.